Referat af bystyremøde 18-04-2017

Dagsorden

  1. Økonomi
  2. Opfølgning på Bystævnet
    1. Hjertestarter
    2. Nabohjælp
    3. Bustrafik
  1. Torslundevej
    1. Tidsplan
    2. Kommunikation med kommunen
    3. Event
  1. Udlejningspriser
  2. Festudvalg
    1. Grundlovsfest
    2. Høstfest
    3. Juletræ
    4. Fastelavn
  1. Egne opgaver
  2. Fremtidigt møde med kommunen
  3. Evt.

 

Referat

Til stede: Torben, Adam, Helle, Wili, Ditte, Mogens, Ole

Fraværende: Niels

Ad 1. Økonomi

Der var en drøftelse af, hvordan der kommer balance i regnskabet, så der er penge til fremtidige initiativer.

Ad 2. Opfølgning på Bystævnet

  • Der var enighed om, at bystævnet var gået godt. Thorshøjgård fungerede også godt til formålet. Der manglede en del børnefamilier, så vi kan overveje at gøre det mere attraktivt for børn. Afstanden fra Torslunde landsby viste sig også lidt at lægge en dæmper på festlighederne, hvilket blev taget til efterretning i forhold til en fremtidig placeret af eventuelt Byhus.
  1. Hjertestarter: Vi søger TrygFonden endnu en gang i september. Der kommer afklaring efter ca. 3 måneder. Vi fik ikke tilskud, da vi søgte sidste år. Wili har indsendt ansøgning.
  2. Nabohjælp: Der arrangeres en rundtur med opstilling af skilte. Det afklares, hvor mange skilte der skal sættes op. Helle er tovholder.
  3. Bustrafik: Kommunen undersøges muligheder for at lave en fælles buslinje sammen med Høje Taastrup. Der var enighed om, at det vil være en god ide, hvis man fx kan komme til Høje Taastrup Station og City 2 med jævne mellemrum. Vi tager dette emne med på næstkommende møde med kommunen.

Ad 3. Torslundevej

  1. Tidsplan: Tidsplanen holder, de skal være færdige til sommer.
  2. Kommunikation med kommunen: Torben har talt med kommunen om forløbet. Der er ikke flertal i byrådet om en ekstrabevilling til brosten på Torslundevej.
  3. Event: Det overvejes, om der skal laves en event ifm. færdiggørelsen, fx i forbindelse med høstfesten. Torben følger op på det. Vi tager dette emne med på næstkommende møde med kommunen.

Ad 4. Begge grillerne sættes til 200 kr. i udlejningspris. Ole Beckmann undersøger muligheden for at reparere kaffemaskinen, ellers købes en ny. Der er lavet en øget vejledning om, hvordan og hvor meget man betaler, og Mogens orienteres om de konkrete udlejninger.

Ad 5. Festudvalg

  1. Grundlovsfest: I år stilles der en grill op, og vi tager selv mad med.
  2. Høstfest: Der er foreslået den 19. august. Niels spørges, om han vil være tovholder. Det skal afklares, om det passer ift. Charlotte
  3. Juletræ: Udsættes til næste møde
  4. Fastelavn: Udsættes til næste møde
  • Derudover er der Halloween, som også er en populær fest i landsbyen.

Ad 6. Egne opgaver

  • Det tages op på et fremtidigt møde, hvilke opgaver hver enkelt vil påtage sig, og hvilke områder hver enkelt vil tage op. Oldermanden påpegede vigtigheden af, alle har emner/opgaver, som man går op i og er villig til at lægge kræfter i at få til at ske – også mellem møderne.

Ad 7. Fremtidigt møde med kommunen

  • Ishøj Kommune har søgt til naturforbedringer – fjernelse af beton i Lille Vejleå. Det vil koste ca. 150 mio.

 

Ad 8. Evt.

  • Stig har spurgt ind til bidrag til  arrangement med spisning på shelterpladsen ifm. initiativet “Danmark spiser sammen”. Shelterpladsen reserveres til tirsdag den 2. maj. De er velkomne til at låne telte mv. gratis. Det er reserveret.
  • Kommunen har en pulje til legepladser, og der anlægges måske en legeplads ift. det nye byggeri ved Torslundevej 79. Ole følger op på, hvad der er op og ned i sagen. Vi tager dette emne med på næstkommende møde med kommunen.
  • Man skal nu have adgang til NemID til Nets. Mogens har ikke adgang til Nets via hans udleverede kortlæser. Adam følger op på muligheden for at autorisere adgang til Mogens.
  • Der var en drøftelse aftitlen som årets landsby, hvor der i år er fokus på det digitale. Ansøgningsfrist er 18. april. Det overvejes fremadrettet, om vi skal søge.
  • Der skal laves en ny lokalplan for Torslunde. Vi tager dette emne med på næstkommende møde med kommunen og vil i øvrigt arbejde på at være på forkant med begivenhederne, så vi ikke er uforberedte,  når arbejdet med den fremtidige lokalplan for alvor går i gang.
  • Der er kommet nye tilflyttere til Torslunde – nye beboere på Solhøj og de nye byggerier på Torslundevej. Der tages kontakt til dem.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.