Opslagstavlen

Har du noget på hjerte af interesse for landsbyens beboere, kan du opslå det på denne side ved at udfylde formularen “Skriv et svar” nederst på denne side. Det anbefales, at opslagstavlen så vidt muligt bruges til “opslag”, mens debat og kommentarer placeres på Bylaugets facebook-side eller sendes til bystyret. Bystyret forbeholder sig ret til at fjerne indlæg, som strider med god tone og debatskik eller i øvrigt ikke er passende. Man skal indtaste navn og email under det enkelte indlæg. Anonyme indlæg vil blive slettet. Bemærk at indlæggene på opslagstavlen ikke automatisk udsendes til alle abonnenter.

7 tanker om “Opslagstavlen”

 1. Jeg er blevet spurgt Om jeg kender til ,at der efter 2. verdenskrig skulle være konfiskeret 2 flyvemaskiner og den ene fik skåret vingerne af og blev til hønsehus i Torslunde.
  Jeg har ikke mødt nogen der har hørt om det, men hvis der er høre jeg gerne om det, har for søgt på Torslunde landsby facebook men der bliver det ikke slået op, derfor her
  mvh
  Stig nielsen

 2. Der er nu omtrent en uge til søndagen, hvor den årlige landsdækkende sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp, løber af stablen for 25. gang.

  I hvert sogn landet over, vil der blive samlet ind til mennesker i nød. Der er så oplagt brug for en indsats i alle de 20 lande verden over hvor organisationen arbejder. Lige nu er fokus for indsamlingen dog Syrien, Etiopien og Ukraine, hvor jordskælv, klimaforandringer og krig har vendt op og ned på tilværelsen for millioner af mennesker.

  Der vil være mulighed for at blive indsamler i Torslunde sogn så skulle du nu have lyst til at stå, eller gå en tur, med indsamlingsbøssen så må du meget gerne kontakte mig. Og er du ikke hjemme, men vil gerne støtte indsamlingen, så er der bl.a. mulighed for på dagen at sende et beløb via mobilpay til vores sognenr. som er 114400.

  Læs meget mere eller tilmeld dig centralt på: nødhjælp.dk

  Og tag godt imod de indsamlere der forhåbentlig banker på døren den 12. marts.

  Med venlige – og forhåbningsfulde – hilsner fra
  Helle Gram, Tlf. 5133 0702, hellegram@ishoejby.dk

 3. ALGE-RENSNING AF TAGE.
  “Det er udelukkende en kosmetisk behandling. Taget tager ikke skade af mos, alger eller lav. – Det forlænger ikke taget levetid, men kan tværtimod gøre mere skade i form af vand ind i tagrummet, revnede tagsten, mere ru overflade, som giver endnu mere vækst af alger, mos og lav.”
  – Så kort svares der i dag i det udkomne blad Bolius marts 2023, nr. 120, side 71.
  – Bladet er trykt i 148.000 eksemplarer og kan fås gratis hvert kvartal. – Videnscentret Bolius er et selveget Realdania-selskab, hvis formål er at øge livskvaliteten gennem dt byggede miljø.
  – Ved forespørgsel til Fødevarestyrelsen oplyses det, at hvis sprøjtningen rammer frugtbuske eller frugttræer, bør frugten ikke spises, min kasseres.
  Bedste miljøhilsner fra Johnny P. Torslunde Bygade 24.

 4. Fyrværkeri-regler.
  På min cykeltur her d. 1. jan. mødte jeg i eftermiddags ved hjemkomsten 4 medborgere, som alle var blevet ret så berørt af affyring af fyrværkeri på Torslundevej, midt i landbyen. – De havde beroliget deres hunde med piller eller indsprøjtninger dagen, aften og frem til midnat. – For 3-4 år siden fortalte vi hinanden, at affyring af fyrværkeri skulle ske uden for landsbyen på fx. lidt ude af Torslundemaglevej. Men de seneste 3 år er har affyring fundet sted både i Torslunde Bygade og på Torslundevej. I Fyrværkeriloven skriv om de afstande, der skal overholdes til huse med stråtag eller andet let antændelige krat og buske. – Vi voksne bør fremover igen minde hinanden herom, og også fortælle til det vores børn.

 5. HØSTFEST I TORSLUNDE DEN
  27. AUGUST 2022
  Den 27. august er det tid til endnu en høstfest i Torslunde på Håberdetgård. Vi starter kl. 16 og etablerer festen sammen. Festen begynder, når vi har stillet borde og pavillon og andet op. Der bliver tilberedt kød og fisk på grillen og øl/vand/vin kan købes.

  Hvis du/I vil med skal flg. gøres: Meld til på tosselunde@me.com – senest 20. august. Medbring tilbehør til den fælles buffet og evt. egne drikkevarer. Medbring dug, bestik, tallerkner, glas. Betal på dagen 75 kr. pr. voksen (børn under 12 gratis).

  Vi håber mange vil være med til at vedligeholde traditionen.
  Venlig hilsen Niels, Anne-Mette, Jens og Charlotte

 6. Fibernet men hvor ?
  Som fremført på Bystævne kommer Fibernettet ikke til at dække Torslunde Bylaugs område, men måske kun imellem byportene ?
  Er der et tiltag på vej fra Bylaugets side til at hele området bliver dækket af fibernet ? eller står vi atter alene tilbage uden de store muligheder ?
  Jeg er godt klar over at det ikke er let, men vi har behov for hjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.