Cykler på Torslundevej

Kære Torslunder

I øjeblikket er de sidste brikker ved at falde på plads på Torslundevej. Der bliver sat steler op omkring bumpene, således at det ikke længere bliver muligt at køre uden om, til fare for cyklister og fodgængere. I den forbindelse bliver det vanskeligere for cyklister at passere udenom bumpene. Torslundevej er ikke lige bred overalt, og der hvor der ikke er de foreskrevne 75cm, vil man snarest etablere en stribe asfalt som cyklisterne kan køre udenom på. Bylauget synes ikke at denne løsning er ideel, idet vi ved enhver given lejligheder, har gjort kommunen opmærksom på, at en cykelsti vil være den optimale løsning. Det er embedsmændene ikke uenige i, men der foreligger ikke politisk vilje til at få denne løsning i øjeblikket. Vi kæmper selvfølgelig videre for sagen.

Det er vigtigt at understrege, at den stribe asfalt der er mellem vejbanen og rabatten ikke er en cykelsti. Det betyder i praksis, at cyklister i mange tilfælde også vil være nødsaget til at køre på vejbanen. I den sammenhæng er det vigtigt, at man viser cyklisterne hensyn og respekterer lovgivningen i forhold til hastigheden. Vi har allerede haft besøg af politiet i byen og de havde en rigtig indbringende dag, så de kommer gerne igen:-)

Så fat mod, Bystyret arbejder for en blivende og kønnere løsning, glæd Jer over den nedsatte hastighed og bliv ved med at vise hensyn overfor specielt skolebørnene.

Julehilsner fra

Torben Mandrup (Oldermand)

6 tanker om “Cykler på Torslundevej”

  1. Hej Torben
    Jeg syntes der bliver gjort et rigtig godt stykke arbejde omkring de omtalte bump, og endnu bedre kan jeg se det hjælper på farten. Den store udfordring ligger vel mest i at få und dragerne til at holde sig på vejen og acceptere at der er en hastighed på max. 40 km/t

  2. For en god ordens skyld, så var der på valgmødet d. 6. nov. ( jeg ved godt at det var valgmøde) bred enighed hos politikerne om at skolevejen skulle sikres, og da trafiken er presset væk fra Torslundevej, til Solhøjvej, kunne politikerne på mødet godt se at det var nødvendigt at tage fat på det, så derfor går jeg udfra at bystyret ser på hele området vest for Køgevej, når der tales cykelsti /skolevej. Politikerne siger jo selv at i år er der penge, så er der vel ingen grund til at vendte, men det er måske embedsmændene der ikke vil ?

    1. Kære Stig. Der er INGEN sammenhæng i hvad politikere vil før et valg og efter (se bare den nuværende regering:-)). Politisk vilje kendetegnes ved handling og ikke ord. Der er ingen politisk vilje til at poste 9 mill DKK i Torslundevej. Det er med vilje at jeg bruger ordet ‘poste’, idet der ikke er nogen form for pay-back i den slags forbrug. Vi er desværre i en situation, hvor investering i Torslundevej ikke er reel investering (idet der ikke er nogen gevinst), men snarere blot en engangsydelse. Det betyder ikke, at vi ikke skal kæmpe videre, men at vi har hårde odds – Uddyber gerne ved en anden lejlighed…Bystævnet for eksempel:-)

      – Torben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.