Torslunde Bylaug

Definitionen på et bylaug (tidligere bylag eller bylav) lød førhen: forening af bosatte mænd i en landsby eller et sogn. I dag fungerer bylaug i større eller mindre grad som en grundejerforening, dog med den store forskel at det ikke er obligatorisk at være medlem.

I Torslunde tegnes Bylauget i det daglige af Bystyret (der svarer til bestyrelsen i en grundejerforening), som består af udvalgte medlemmer af Bylauget. Bystyret består af 1 oldermand (som svarer til formanden i en bestyrelse), 1 skatmester, 4 bymænd og 2 suppleanter. Bystyret afholder 5-6 bystyremøder om året (svarende til bestyrelsesmøder) og står for det årlige Bystævne (svarende til generalforsamling).

På denne hjemmesider finder du gamle referater fra på Bystyremøder og Bystævner. Referaterne afspejler den tid de er skrevet i og vil således ikke blive opdateret bagud. Såfremt der måtte forekomme uoverensstemmelser med nutidige forhold er dette ikke tilsigtet og vil ikke blive rettet. Det blandt andet

 • Navne på konkrete steder, der i dag betegnes anderledes
 • Gadenavne, der er skiftet ud eller ikke længeres findes
 • Begreber, der er afklaret anderledes end man vidste på det givne tidspunkt
 • Steder, der ikke længeres findes

 

4 tanker om “Torslunde Bylaug”

 1. Kære Alleborgere i Torslunde og Ishøj Landsby

  Alle Beboerne inviteres til Lørdags Matine på Torsbo.
  Vi starter eftermiddagene lørdag den 31. aug. kl. 14.00
  Vi får besøge af folkesangeren Søren Wederholt som synger fællessang medbringer sanghæfter og Søren vil også synge egne sange.
  Vi starter med kaffe/te med kage.
  I en pausevil der være mulighed for køb af øl, vand og vin til rimelige priser.
  Pris for underholdning, kaffe/te og kage bliver kr. 50,00
  Vi afholder lørdags matine på følgende dage i efteråret.
  Lørdag den 28. sept., lørdag den 26. okt. og lørdag den 23. nov.
  Lørdags matineerne er blevet en mulighed efter at Social og Sundhedsudvalget har ydet midler fra puljen frivilligt social arbejde.

  Vi håber på at beboerne vil slutte op om disse eftermiddage, og samtidig vil der være mulighed for at gå en tur i vores renoveret område.
  jeg hører gerne fra jer som kan komme med musikalske indslag.

  Tilmelding til undertegnede, senest onsdag før eftermiddagene.

  På gensyn til eftermiddagene på Torsbo

  Med venlig hilsen
  Jan Diemer
  Køgevej 218, A
  Mobil: 4082
  Email: jan.d@live.dk5135

 2. Tag gerne penge med når der skal stemmes i forsamlingshuset torsdag den 3. december. Der vil nemlig ved samme lejlighed blive samlet ind til FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP og et hvert bidrag er meget velkomment 🙂

 3. Hej i ,
  jeg er formand i en landsdækkende forening og redaktør af foreningens hjemmeside, http://www.udkant.dk og har været med i landsbyarbejde på landsplan siden 1990.

  I dag kigger jeg på nettet efter foreninger, som kunne tænkes at være interesseret i at få vores e-mail meddelelser. De har alle noget med livet i landsbyer at gøre, og tiest noget som opfordrer til eftertanke eller som inspirerer til at tage fat på en sag.

  I dag sender jeg en stor artikel ud til dem, som er på e-mail listen i Danmark, Norge, Sverige og Finland. I kan kigge ind på hjemmesiden og læse artiklen – og så sende mig en mailadresse, hvis I gerne vil modtage flere af den slags mails, 4-6 om året.
  Den artikel, jeg sender ud i dag, handler om hvad Slagslunde har gennemgået siden kommunereformen.

  Det skal ikke koste jer noget at modtage disse mails, men hvis I får lyst at være medlem i foreningen Folkeligt Institut for Udkantsforhold, skal I være velkomne. 100 kr om året
  Venlig hilsen Barbara Diklev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Forening for landsbyen Torslunde og omegn