Torslunde Bylaug

Definitionen på et bylaug (tidligere bylag eller bylav) lød førhen: forening af bosatte mænd i en landsby eller et sogn. I dag fungerer bylaug i større eller mindre grad som en grundejerforening, dog med den store forskel at det ikke er obligatorisk at være medlem.

I Torslunde tegnes Bylauget i det daglige af Bystyret (der svarer til bestyrelsen i en grundejerforening), som består af udvalgte medlemmer af Bylauget. Bystyret består af 1 oldermand (som svarer til formanden i en bestyrelse), 1 skatmester, 4 bymænd og 2 suppleanter. Bystyret afholder 5-6 bystyremøder om året (svarende til bestyrelsesmøder) og står for det årlige Bystævne (svarende til generalforsamling).

På denne hjemmesider finder du gamle referater fra på Bystyremøder og Bystævner. Referaterne afspejler den tid de er skrevet i og vil således ikke blive opdateret bagud. Såfremt der måtte forekomme uoverensstemmelser med nutidige forhold er dette ikke tilsigtet og vil ikke blive rettet. Det blandt andet

 • Navne på konkrete steder, der i dag betegnes anderledes
 • Gadenavne, der er skiftet ud eller ikke længeres findes
 • Begreber, der er afklaret anderledes end man vidste på det givne tidspunkt
 • Steder, der ikke længeres findes

 

2 tanker om “Torslunde Bylaug”

 1. Tag gerne penge med når der skal stemmes i forsamlingshuset torsdag den 3. december. Der vil nemlig ved samme lejlighed blive samlet ind til FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP og et hvert bidrag er meget velkomment 🙂

 2. Hej i ,
  jeg er formand i en landsdækkende forening og redaktør af foreningens hjemmeside, http://www.udkant.dk og har været med i landsbyarbejde på landsplan siden 1990.

  I dag kigger jeg på nettet efter foreninger, som kunne tænkes at være interesseret i at få vores e-mail meddelelser. De har alle noget med livet i landsbyer at gøre, og tiest noget som opfordrer til eftertanke eller som inspirerer til at tage fat på en sag.

  I dag sender jeg en stor artikel ud til dem, som er på e-mail listen i Danmark, Norge, Sverige og Finland. I kan kigge ind på hjemmesiden og læse artiklen – og så sende mig en mailadresse, hvis I gerne vil modtage flere af den slags mails, 4-6 om året.
  Den artikel, jeg sender ud i dag, handler om hvad Slagslunde har gennemgået siden kommunereformen.

  Det skal ikke koste jer noget at modtage disse mails, men hvis I får lyst at være medlem i foreningen Folkeligt Institut for Udkantsforhold, skal I være velkomne. 100 kr om året
  Venlig hilsen Barbara Diklev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Forening for landsbyen Torslunde og omegn