Bum, bum, bump

At cykle med børnMeget skidt kan man sige om prøvebumpet, men man kunne da lige præcis komme forbi med et bredt køretøj som fx ladcykel fyldt med børn og habbengut, cykelanhænger, eller to cykler ved siden af hinanden. Dét kan man desværre ikke sige om de øvrige bump som netop er blevet sat op. Selv på almindelig cykel kan det være svært. Øv.

11 tanker om “Bum, bum, bump”

 1. Så har jeg igen i dag besteget 16 bump. 🙁 Jeg er voldsom generet af de nye bump på Torslundevej. Jeg er ikke klar over, om det er bylaugets ønske at nedtage de gamle chikaner og erstatte dem med de nuværende bump, eller om det er Ishøj Kommune, der egenhændigt har besluttet udskiftningen. Såfremt det er bylauget der stå bag, synes jeg, det er en meget stor beslutning af 5 bylaugs-medlemmer at tage på hele byens vegne. Det er muligt, at chikanerne ikke virkede efter hensigten, og jeg er ikke klar over, om der har været foretaget nogen målinger, der viser at hastigheden har været for høj på Torslundevej, men at erstatte chikanerne med en så dårlig løsning, finder jeg besynderlig og uigennemtænkt. Jeg er fuldstændig enig med Sonja og Evald, og har gjort mig mange af de samme tanker.
  Som det kan ses af videoen på nedenstående link har FDM testet bump på en villavej i Ishøj, og så vidt jeg kan se af videoen, er bumpene meget lig med Torslundevejs bump. FDM’s tekniker konkluderer, at g-påvirkningen på bilen er for høj. Hvorfor er det så lige den type bump, der bliver valgt til vores vej?
  Bare jeg skal i en tur i Netto skal jeg køre over 8 bump, og jeg forstå udmærket den chikane, det giver beboere, der bor lige udenfor et bump. Jeg har en stor bil, og uanset om jeg kører over med 10 km/t eller 40 km/t, så viser min bil sin utilfredshed med bulder og rabalder.
  Jeg er ked, at min hverdag skal generes på den måde, og jeg håber, at der hurtigt bliver ændret på det.
  http://www.fdm.dk/video/fdm-tester-vejbump-ishoej

  1. Hej Merete
   De bump der er testes er fra Jægerbuen. Det er netop den type bump som jeg sørgede for ikke kom i Torslunde. Vores bump er væsentlig blødere end dem i videoen.
   – Torben

 2. Vi kan ikke glæde os over at hastigheden er faldet dramatisk på Torslundevej –havde heller set, at man satte en stærekasse op.

  Vi har været glade for at bo her i Thorslunde, for Evald vedkommen i næsten 40 år, men nu er vi kede af det, disse mange bump giver os daglige irritationer, da det er vældig støjende. Vi bliver vækket meget tidligt om morgenen, pga. lastbiler, som er støjende og biler med trailer larmer kraftigt. Samtidig er det en stor ulempe at skulle kører over disse bump og det er heller ikke særlig godt for bilen.

  Jeg (Sonja) kører ofte igennem Bygaden, hvilket jeg har set andre også gør, bare for at slippe for nogle af bumpene. Dem der bor i Bygaden er heldige, de slipper for støjen og de fleste at bump.

  Det er sjældent at der er børn der forvilder sig ud på Torslundevej. Jeg læste en udtalelse “skal der lig på bordet”, måske skulle forældrene tage ansvaret for sine børn og lærer dem at færdes i trafikken. Hvis I skulle gøre noget for børnene, var det nok en bedre idé at arbejde for et bedre fortov og en cykelsti, så de kan færdes langt sikre.

  Da vi erfarer, at denne tilstand skal være permanet, er det uholdbart for os. Det er
  bittert med til at nedsætte vores livskvalitet og tænker på at sælge huset og flytte.

  Kære bystyre kom nu på mærkerne og løs vores påtrængende problem.

  1. Kære Sonja og Evald
   Jeg er ked af at høre, at det er så stor gene forbundet for Jer med de nye bump.

   Den nuværende løsning er et kompromis af rigtig mange ting, men det er jo ikke mindst økonomien der sætter begrænsningerne. Bystyret havde jo gerne set en mere permanent løsning, men det skønnes der ikke at være midler til pt. Vi arbejder selvfølgelig videre på, at få en bedre løsning, men jeg kan godt se at den ikke er lige om hjørnet. Måske har de nærmest ikke-eksisterende fortove givet os bedre kort på hånden – hvem ved.

   I stedet må jeg konstatere at bumpene trods alt har gjort noget godt. Hastigheden er faldet drastisk på Torslundevej, det er der vist ingen tvivl om. Det er også min fornemmelse, men den er ikke dokumenteret, at trafikken er blevet en anelse mindre. Bumpene har også bestyrket mig i, at bump faktisk er den eneste løsning der virker. Chikanerne gav nærmest ingen effekt og stærekasser vil kun give virkning lige foran dem, idet folk hurtigt lærer hvor de står.

   – Torben

 3. Skulle lige ind og se hvad der rørte sig omkring vores bump. Det er stadig en gene for os i Ellekilde, synes jeg fra Ellekilde 11. Jeg arbejder som sygeplejerske, og på grund af skiftehold har jeg bl.a. fridage på hverdage. Der er stadig mange store køretøjer, der benytter Torslundevej som gennemkørselsvej, uden at sætte farten ned. Det virker som om, tirsdag og fredag er de værste dage. Der er mange, og de larmer vældig meget, hvilket er rigtigt øv! Jeg ser også en del personbiler, der stadig ikke har opdaget, at der er 40 km. hastighedsbegrænsning på vores vej. Jeg håber, at bystyret fortsat vil arbejde på, at få Ishøj kommune til at afsætte penge af i 2016 til renovering af vandledning o.s.v., så vi kan få rigtig cykelsti og fortov, samt de rigtige asfaltforhøjninger. De er væsentlig mindre støjende at passere, hvilket er vigtig for os, der bor ud til vejen. Slutteligen hilser jeg det velkommen, at bystyret vil se nærmere på, hvordan de for sikret en procedure, hvor alle holdninger vil blive hørt og taget med i overvejelserne. Mvh kirsten

 4. Rolig nu!
  Jeg kontaktede kommunens vejingeniør så snart jeg så Henriks indlæg og de stod her få timer efter med en tommestok. Der ER steler på vej og de bliver selvfølgelig placeret så også Henriks ladcykel kan passere. Der hvor der er ekstra smalt, kan der suppleres med lidt asfalt.
  Så i stedet for at ærgre sig over manglende steler som nok skal komme, så glæd Jer over at hastigheden er faldet dramatisk på Torslundevej – mit bud er et fald på omkring 20 km/h på gennemsnitshastigheden. Jeg synes det er fantastisk hvordan de fleste snegler sig gennem Torslunde og jeg vil også tro at det vil få nogle gennemkørende bilister til at vælge Torslunde fra.
  – Torben Mandrup

  1. Herligt med ekstra plads til cyklister! Jeg vil lige tilføje at kommunen også opsætter steler på fortovet/rabatten de steder hvor bilerne fuldstændig kan forlade vejbanen og køre uden om. Så tak for kommentarerne herom, det skulle gerne løse sig nu.

 5. Øv igen!!
  Jeg er netop nu kl.16.30 kommet hjem. Jeg kører bag en anden op ad Torslundevej. Hastighed mellem 50-60 km. Bag mig ligger en stationcar, som holder pæn afstand osv. Men da vi kommer igennem byporten og kommer til bumpet, ud for nr. 97, ser jeg pludselig i bakspejlet, at vedkommende kører ud i rabatten mellem den orange stander og hegnet på marken. jeg kører ind hvor jeg bor. Jeg når og stige ud, og ser ved bumpet næste gang (kort efter det røde stråtækte hus) køres der helt over i den modsatte side, og ind over fortorvet. Det virkede utroligt provokerende. Undrer mig over der ikke blev overhalet tidligere, for blev blev kørt pænt. Det er helt tydeligt for mig, at vedkommende blev provokeret af bumpede. Så jeg støtter op om, hurtig blokering i siderne.
  Puh ha jeg fik luft, der skal ellers en del til at få mig i kog…..men det lykkedes med den kørsel.
  Ellers stor ros til bylaugets bestyrelse, for deres indsat i Torslunde.
  AnneMarie, boende på 26. År i Torslunde

  1. Jeg oplevede det også i går. Og uheldigvis vil man jo fortsat kunne køre mellem stele og hus/mark ved flere af bumpene, hvis stelerne opsættes på selve bumpet. Jeg skriver lige til kommunens vejingeniør og gør ham opmærksom på det.

 6. Vil sige at bilisterne klarer fint at komme udenom ….det havde nær kostet mig en påkørsel mandag aften, fordi jeg uheldigvis stod på fortovet ved et af bumpene, men forbi kom han, heldigvis uden at ramme mig og mine hunde, håber der snart kommer noget chikane op, så det bliver umuligt at snige sig udenom.

  Vh. Vivian
  Ny beboer i kvarteret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.