Torslunde Bylaug

Definitionen på et bylaug (tidligere bylag eller bylav) lød førhen: forening af bosatte mænd i en landsby eller et sogn. I dag fungerer bylaug i større eller mindre grad som en grundejerforening, dog med den store forskel at det ikke er obligatorisk at være medlem.

I Torslunde tegnes Bylauget i det daglige af Bystyret (der svarer til bestyrelsen i en grundejerforening), som består af udvalgte medlemmer af Bylauget. Bystyret består af 1 oldermand (som svarer til formanden i en bestyrelse), 1 skatmester, 4 bymænd og 2 suppleanter. Bystyret afholder 5-6 bystyremøder om året (svarende til bestyrelsesmøder) og står for det årlige Bystævne (svarende til generalforsamling).

2 tanker om “Torslunde Bylaug”

 1. Tag gerne penge med når der skal stemmes i forsamlingshuset torsdag den 3. december. Der vil nemlig ved samme lejlighed blive samlet ind til FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP og et hvert bidrag er meget velkomment 🙂

 2. Hej i ,
  jeg er formand i en landsdækkende forening og redaktør af foreningens hjemmeside, http://www.udkant.dk og har været med i landsbyarbejde på landsplan siden 1990.

  I dag kigger jeg på nettet efter foreninger, som kunne tænkes at være interesseret i at få vores e-mail meddelelser. De har alle noget med livet i landsbyer at gøre, og tiest noget som opfordrer til eftertanke eller som inspirerer til at tage fat på en sag.

  I dag sender jeg en stor artikel ud til dem, som er på e-mail listen i Danmark, Norge, Sverige og Finland. I kan kigge ind på hjemmesiden og læse artiklen – og så sende mig en mailadresse, hvis I gerne vil modtage flere af den slags mails, 4-6 om året.
  Den artikel, jeg sender ud i dag, handler om hvad Slagslunde har gennemgået siden kommunereformen.

  Det skal ikke koste jer noget at modtage disse mails, men hvis I får lyst at være medlem i foreningen Folkeligt Institut for Udkantsforhold, skal I være velkomne. 100 kr om året
  Venlig hilsen Barbara Diklev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Forening for landsbyen Torslunde og omegn